Пататник на Валя Балканска

Пататник на Валя Балканска Лакомник
Пататник на Валя Балканска
Автор:Лакомник

Родената в Родопите народна певица Валя Балканска е ненадмината в приготвянето на традиционни български ястия. Шарен боб, пататник, родопска баница са само част от специалистите й. Певицата се придържа към традиционните рецепти и рядко си позволява да експериментира.

Необходими продукти:

500 г картофи

3 яйца

150 г сирене

200 г масло

150 г брашно

1 с.л. оцет

1 с.л. олио

1 ч.л.сол

джоджен

Начин на приготвяне:

Брашното, водата, оцета, олиото и солта се смесват. Тестото започва да се меси. След като е готово се разделя на две топки и всяка една започва да се точи. Едната кора се слага на дъното на тава като краищата се оставят да излизат от съда.

Приготвяне на плънка:

Картофите се белят и се рендосват. След това се прибавят яйцата, сиренето, джоджена и солта. Плънката се поставя върху първата кора. кората кора захлупва първата и застъпва краищата на кората. После се изрязва периферията на корите с лъжица. Двете кори се загъват заедно 2-3 см. Горната остава отдолу, долната отгоре. Пататника се пече в тиган около 20-30 минути и се обръща през няколко минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц