Как да сервирате рибата

Как да сервирате рибата Лакомник

Пържената се поднася с лимонена вода

Как да сервирате рибата
Автор:Лакомник

Рибата се поднася като предястие или като основно ястие съответно в средна и голяма чиния. Консумира се със специални прибори за риба (нож и вилица за риба), но ако не разполагате с такива, може да използвате и обикновени прибори.

Независимо дали е предястие или основно ястие, ако рибата е с кости, отляво до върха на вилицата поставяте малка чинийка за отпадъци.

Ако предлагате ястие от националната ни кухня - например риба в керемида или в единични гювечета поднасяте направо съда, в който е приготвена.

Ако е пържена, рибата може да се яде с ръце, особено ако е дребна. В този случай пред чинията с риба (от вътрешната страна на масата) поставяте малка купичка с хладка вода, в която има резенче лимон и клонче магданоз, за измиване на пръстите.

Купичката поставяте върху чинийка покрита със салфетка. В средата на масата поставяте много салфетки за избърсване.

Още по темата
Още по темата
Как да филетирате и нарежете рибата
За човек, който не е пипал риба, първият досег може да се стори малко неприятен, но няма от какво да се плашите. След като е вече пред вас в кухнята, рибата не хапе....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц