Великденско агънце

Великденско агънце Лакомник

Интересен десерт за Великден от наша читателка

Великденско агънце
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Гергана Ламбрева, Пазарджик
Лакомник Необходими продукти

2 пакета какаови бисквити
4 с.л. какао на прах
4 с.л. сухо мляко
2 с.л. захар
3 с.л. течен маргарин

За украсата:
1/3 белтък
100-150 г пудра захар
2 зърна черен пипер - за очи
парче мек бонбон - за уста

Начин на приготвянe

Смиламе бисквитите. Слагаме 100 мл вода да заври с маргарина и захарта. Щом заври, махаме от котлона и добавяме 3 с.л. какао и сухото мляко. Разбъркваме, докато се разтвори сухото мляко. Добавяме смлените бисквити и разбъркваме, докато се получи еднородна смес. Оформяме във формата на агънце и го слагаме на дъното на чиния. Разбиваме белтъка с пудрата захар до побеляване и украсяваме, като се стремим да изглежда като вълна. Слагаме очи от черен пипер и уста от мек бонбон. Слагаме го в хладилник до сервирането му.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц