Великденски венец

Великденски венец Лакомник

Майсторска празнична рецепта от наша читателка

Великденски венец
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Гергана Ламбрева, Пазарджик
Лакомник Необходими продукти

500 г брашно
1 пакетче суха мая
75 г захар
1 яйце
1 ванилия
кората на един лимон
250 мл топло прясно мляко
щипка сол
100 г масло
3 сварени боядисани яйца

За намазване:
1 жълтък
1 с.л. прясно мляко

Начин на приготвянe

Замесваме тесто от всички продукти. Оставяме го на топло място 1 час. След това на набрашнена повърхност го разточваме във вид на дълго руло. Разрязваме го на 3 части и го сплитаме на плитка, която завиваме на кръг. Слагаме го в намазнена тавичка, намазваме го с разбити 1 жълтък и 1 с.л. прясно мляко и слагаме сварените яйца, като леко натискаме, за да потънат. Печем на 180 градуса 40 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц