Яхния със сини сливи

Яхния със сини сливи Лакомник

Изискано ястие с неповторим вкус

Яхния със сини сливи
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 пуешки бутчета (или друго по желание)

4- 5 червени домата

2 моркова

2 шарени чушки

200 г сушени сини сливи

1 ч.ч. червено сухо вино

1 ч.л. сол

2- 3 зърна бахар

1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвянe

Пуешките бутчета се слагат в тенджера. Налива се 2 ч.ч. вода. Съдът се поставя на включен котлон. Месото се кипва. Оставя се да поври половин час. Бутчетата се изваждат в чиния. Обезкостяват се. Бульонът се прецежда. Доматите се рендосват. Морковите се режат на колелца с къдраво ножче. Чушките се почистват, измиват и режат на ленти. В тенджера се налива прецеденият бульон, зеленчуците, чаша вино и доматен сок. Добавят се късчетата месо. Съдът се похлупва. Гозбата се готви на тих огън, половин час. После се отхлупва, за да се добавят сините сливи, сол, червен пипер и 2- 3 зърна бахар. Похлупва се и се оставя да къкри на тих огън още половин час. Пуешкото месо става крехко, а червеният сос придава пикантен вкус.

Още по темата
Още по темата
Яхния с кюфтета и боб
Омесете каймата като я сложите в купа и добавите черен пипер, галета, нарязан на ситно лук, чубрица и кимион на вкус. Разбъркайте всичко и оформете малки...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц