Яхния със свинско, праз и картофи

Яхния със свинско, праз и картофи Лакомник

Ароматна и вкусна яхния с крехки мръвки

Яхния със свинско, праз и картофи
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500-600 г свинска плешка

5-5 картофа

3 моркова

1 малка глава целина

1 ч.ч. доматен сок

1 чушка

бялата част на стрък праз лук

1 ч.л. сол

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. захар

2- 3 зърна бахар

1/2 с.л. свинска мас

1 с.л. девесил

Начин на приготвянe

Месото се реже на хапки. Те се прехвърлят в тенджера. Налива се вода, колкото да ги покрие. Съдът се похлупва и поставя на включен котлон. Месото се вари един час. След това хапките се изваждат. Бульонът се прецежда. Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват. В друга тенджера се слага свинската мас и съдът се поставя на включен котлон. Добавя се празът. Запържва се за пет минути, след което съдът се оттегля. Добавят се останалите зеленчуци, без доматения сок. Налива се прецедения свински бульон. Долива се още една и половина чаена чаша вода. Съдът се похлупва и връща на загретия котлон. Яхнията се готви на бавен огън. После се отхлупва за да се добави доматен сок, сол, червен пипер, зърна бахар и захар. Похлупва се и  варенето продължава на тих огън, още около час. Накрая се оставя да къкри на изключен котлон. 

Още по темата
Още по темата
Телешка яхния с гъби
Месото се нарязва на едри парчета и се запържва в олиото. Изважда се и в същата мазнина се задушава нарязаният на филийки лук и настърганият на едро ренде морков....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц