Японски бисквити

Японски бисквити Лакомник

Хрупкави и ароматни домашни бисквити

Японски бисквити
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г масло

400 г брашно

200 г захар

щипка сол

100 г сусам

2 яйца

 

Начин на приготвянe

В купа разбиваме брашното, захарта, солта и susama. Добавяме студеното масло и жълтъците и разбиваме докато удвои обема си. Разделяме тестото на две и го оставяме да почине за 30 минути. Оформяме го на руло и режем на тънки филийки. Редим в тава застлана с хартия за печене и печем в предварително загрята на 180С фурна за 15 минути.

Още по темата
Още по темата
Бисквити с мак
Брашното се пресява със содата, прибавят се останалите продукти и се замесва тесто. Оставя се да престои 15 мин. Разточва се тестото на кора, поръсва се с брашно и се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц