Яйца по италиански

Яйца по италиански Лакомник
Яйца по италиански
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
3
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 яйца

3 домата

1 скилидка чесън

1-2 с.л. настърган пармезан

сол на вкус

черен пипер на вкус

олио

Начин на приготвянe

Нарежете доматите и ги запържете за около 10 минути, до омекване. Подправете ги на вкус и добавете ситно нарязания чесън, пармезана и разбъркайте. Направете три дупки в доматите и чукнете в тях яйцата. Покрийте с капак и задушете на умерена температура за около 5 минути. 

Още по темата
Още по темата
Печени яйца със сос
Приготвя се бешамелов сос, като се запържва брашното в маслото. Разрежда се с прясното мляко и се вари да стане умерено гъст сос. Осолява се и се застройва с 3...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц