Ягодова торта с маскарпоне

Ягодова торта с маскарпоне Лакомник

Много лесна и невероятно вкусна торта

Ягодова торта с маскарпоне
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 готови блата

За крема:

500 г маскарпоне

200 г пудра захар

300 г ягоди

желатин 

200 г сметана

 

Начин на приготвянe

Пасирайте ягодите. Разтворете желатина в малко вода. Разбийте маскарпенето с пудрата захар до получаване на пухкава смес. Добавете разбитата сметана и ягодите и разбъркайте добре. Прибавете и разтворения желатин. С готовия крем се намазва единият блат, покрива се с другия и се намазва с останалия крем. Тортата се декорира с ягоди. Готовата торта се оставя за няколко часа в хладилника.

Още по темата
Още по темата
Бисквитена торта с баварски крем
Млякото се смесва с малко захар и ванилията. Кипва се и се маха от огъня. Жълтъците се разбиват много добре с останалата захар и се прибавят към кипнатото мляко...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц