Ябълкова пита

Ябълкова пита Лакомник

Икономичен, но ефектен празничен десерт

Ябълкова пита
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 яйца

1 ч.ч захар

125 г масло

1 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1-2 пак. ванилия

4-5 супени лъжици мармалад или конфитюр

3-4 ябълки

Начин на приготвянe

Разбиват се яйцата със захарта, след което се прибавя маслото и брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка и отгоре се редят, нарязаните на полумесеци ябълки. Пече се в предварително нагрята фурна на 180 градуса 30-35 минути. Десет минути преди да се опече се изважда от фурната и се маже с топлия мармалад, връща се обратно в печката за 10-15 минути.

Още по темата
Още по темата
Щрудел с грис и ябълки
В дълбок съд се слагат брашното, гриста, 1 ч.ч. захар, бакпулвер, ванилия и се разбърква добре. Ябълките се обелват и настъргват на едро ренде, прибавя се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц