Ябълков крамбъл

Ябълков крамбъл Лакомник

Бърз, икономичен и ароматен десерт подходящ за всеки сезон

Ябълков крамбъл
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 ябълки

1/2 ч.ч. захар

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. индийско орехче

щипка сол

1 пакет от 125 г краве масло

1 ч.ч. оризово брашно

1 ч.ч. смлени орехи

Начин на приготвянe

Ябълките се измиват, почистват и режат на ладии. Взема се тава. Отгоре се подреждат ладиите ябълки. Захарта се смесва заедно с канелата и индийското орехче. Поръсва се върху ябълките. Кравето масло се смесва заедно с оризовото брашно и орехите. Получава се маслен слой. Той се нанася върху плододвете. Сладкишът се покрива с фолио. Пече се на умерена фурна 30 минути. После се маха фолиото. Връща се да се доопече само на горно печене, докато масления слой хване приятна златиста коричка.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц