Ябълков десерт с канелен сироп

Ябълков десерт с канелен сироп Лакомник

Интересен и икономичен десерт за всеки ден

Ябълков десерт с канелен сироп
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 средно големи ябълки

1 ч. ч. брашно

щипка сол

1 ч.ч. захар

олио

1 ч.л. канела

1 ванилия

1 яйце

1 ч. ч. вода

 

 

Начин на приготвянe

Почистваме ябълките и ги обелваме. Нарязваме ги на кръгчета и почистваме вътрешността с помощта на кръгла формичка за сладки или внимателно с нож. Готовите кръгчета потапяме във вода, за да не потъмнеят. В купа разбиваме яйцето, добавяме водата, ванилията, захарта, солта и канелата. Загряваме олиото в тиган и пържим всяка ябълка, след като я потопим в панировката, докато станат златисти. Подреждаме ги в чинията за сервиране и ги заливаме със захарен сироп, в който сме добавили малко канела.

Още по темата
Още по темата
Ябълков десерт без печене
Маслото се разтопява, смесва се с рома. Прибавят се едро начупените орехови ядки и нарязаните на ситно сухи плодове. Всичко се разбърква добре. Бисквитите се начупват...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц