Юфка с пиле и зеленчуци

Юфка с пиле и зеленчуци Лакомник

Вкусeн обяд по китайски за 30 минути

Юфка с пиле и зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г юфка или оризови спагети

300 г пилешко филе

1 тиквичка

1 морков

2 сладки червени чушки

3 скилидки чесън

250 г гъби

2-3 с.л. соев сос

200 г зехтин

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Почистете и нарежете зеленчуците на кубчета, а гъбите на тънки филии.

Загрейте зехтин на силен огън и запържете нарязаното на кубчета пиле със ситно нарязания чесън за около 3-5 минути и го извадете.

Сварете юфката по указанията на опаковката в подсолена вода, изцедете и изстудете под студена струя вода. Загрейте зехтин в голям тиган и запържете зеленчуците на силен огън за около 5 минути при постоянно бъркане. Подправете със сол и черен пипер, прибавете соевия сос, юфката, пилето, разбъркайте и запържете за още 2-3 минути.

Още по темата
Още по темата
Мусака от юфка и пиле
Юфката се сварява в подсолена вода, отцежда се и половината от нея се изсипва в тавичка, намазана с масло и поръсена с галета. Отгоре се разпределя свареното с гъбите...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц