Щрудел с плънка от ябълки

Щрудел с плънка от ябълки Лакомник
Щрудел с плънка от ябълки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За един щрудел

3/4 кг ябълки, настъргани на ренде

1 к.ч. счукани орехови ядки

1 к.ч. ситно счукан сухар

1/2 ч.ч. захар

1 к.л. канела

по-желание може да се сложи и малко стафиди

1 пакет готови кори за баница

Начин на приготвянe

Ябълките се настъргват на ренде и към тях се прибавят сухара, орехите, захарта, канелата и стафидите. Всичко се разбърква добре и това е за плънката. В тава намазана с мазнина се слагат по 2-3 кори, които се напръскват с мазнина и отгоре се поставя част от плънката. Корите се редят както при наложена баница. След това отново се слагат 2-3 кори и плънка и така докато се свършат корите. Щрудела се пече в умерено силна фурна. След като изстине, нарежете го и го поръсете с пудра захар. По-ваше желание може да се приготви и лек захарен сироп и да се сиропира.

Още по темата
Още по темата
Щрудел с френско грозде
Размразете тестото на стайна температура и го разточете, като поръсите с брашно. Загрейте фурната до 220 градуса. Сложете парченца масло и поръсете със захар....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц