Щрудел с плънка от ябълки

Щрудел с плънка от ябълки Лакомник
Щрудел с плънка от ябълки
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
10
Автор
Маруся Димитрова, Попово
Лакомник Необходими продукти

За един щрудел
3/4 кг ябълки, настъргани на ренде
1 к.ч. счукани орехови ядки
1 к.ч. ситно счукан сухар
1/2 ч.ч. захар
1 к.л. канела
по желание може да се сложат и малко стафиди
1 пакет готови кори за баница

Начин на приготвянe

Ябълките се настъргват на ренде и към тях се прибавят сухарът, орехите, захарта, канелата и стафидите. Всичко се разбърква добре и това е за плънката. В тава, намазана с мазнина, се слагат по 2-3 кори, които се напръскват с мазнина и отгоре се поставя част от плънката. Корите се редят както при наложена баница. След това отново се слагат 2-3 кори и плънка и така, докато свършат корите. Щруделът се пече в умерено силна фурна. След като изстине, го нарежете и поръсете с пудра захар. По ваше желание може да се приготви и лек захарен сироп и да се сиропира.

Да ви е сладко!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц