Щрудел с кисело зеле

Щрудел с кисело зеле Лакомник
Щрудел с кисело зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 мл кисело мляко

2 яйца

140 г брашно

½ ч.л. сода

сол на вкус

50 г масло

450 г кисело зеле

1 щипка кимион

1 с.л. копър

1 яйце

олио за запържване

Начин на приготвянe

В купа разбийте яйцето със сол, прибавете содата, киселото мляко и лъжица по лъжица прибавяйте брашното и разбърквайте добре, докато тестото стан меко.

Нарежете зелето на тънки сламки и го разбъркайте ситно нарязания копър и кимион. Загрейте маслото и запържете зелето за 5 минути, покрийте с капак, сипете малко вода и задушете, докато омекне.

Сипете половината от тестото в тава, сложете от плънката и покрийте с останалото масло и намажете с жълтък. Поръсете с олио или масло и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 40 минути. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц