Шпиковани пилешки бутчета с гарнитура от чеснови картофи с розмарин

Шпиковани пилешки бутчета с гарнитура от чеснови картофи с розмарин Лакомник
Шпиковани пилешки бутчета с гарнитура от чеснови картофи с розмарин
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Дияна Димитрова, Гулянци
Лакомник Необходими продукти

4 цели бутчета
1 кг картофи
2-3 моркова
100 г пушено пуешко филе
1 глава чесън
1 с.л. розмарин
олио
сол

Начин на приготвянe

Измиваме хубаво бутчетата, след което ги шпиковаме c чесън, моркови и пушеното филе. Останалите моркови нарязваме на колелца и поставяме в тавичка с олио, а върху тях слагаме бутчетата, които посоляваме. Печем в умерена фурна до получаване на златиста коричка. През това време добре почистените картофи варим в подсолена вода за 10-15 минути. Изцеждаме ги и ги нарязваме на филии, които нареждаме в намаслена тава и поръсваме с розмарин, добавяме сол и пасиран чесън на вкус и запичаме до готовност.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц