Шоколадово ризото

Шоколадово ризото Лакомник

Изкушителен завършек на трапезата

Шоколадово ризото
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
2 ванилови шушулки
4 с.л. масло
2 ч.ч. ориз арборио
2 черни шоколада
мента

Начин на приготвянe

Сварете млякото със захарта и ванилията. Извадете шушулките и оставете млякото. Загрейте  половината масло в голяма тенджера на умерен огън. Сложете ориза и гответе около 5 минути. Започнете да добавяте горещото мляко постепенно по 1 чаша като разбърквате непрекъснато. Гответе на умерен огън. Гответе около 20 минути, докато оризът стане кремообразен. Възможно е да не използвате цялото количество мляко. Извадете ризотото от огъня и разбъркайте с останалото масло и нарязания шоколад. Оставете ризотото да се охлади и поднесете с прясна мента.

 

 

Още по темата
Още по темата
Мляко с ориз и боровинки
Прясното мляко, сметаната и водата се загряват в тенджера на котлона, докато сместа почти кипне. След това се свалят от котлона и се оставят настрана. В отделна и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц