Шоколадови бишкоти с лешници

Шоколадови бишкоти с лешници Лакомник

Хрупкаво шоколадово изкушение за малки и големи

Шоколадови бишкоти с лешници
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За около 30 бишкоти:

1 ч.ч. печени лешници

120 г натурален шоколад

1 ч.ч. кафява захар

1 3/4 ч.ч. брашно

1/3 ч.ч. какао

1 с.л. нес кафе

1 ч.л. сода бикарбонат

1/4 ч.л. сол

3 яйца

1 ванилия

Начин на приготвянe

В блендер с метално острие се слагат натрошеният шоколад и захарта и се обработват, докато шоколадът се наситни съвсем. В голяма купа се смесват брашното, какаото, нес кафето, содата и солта. Отделно се разбиват с миксер яйцата и ванилията (за около 30 секунди). Прибавят се шоколадовата и сухата (брашнената) смеси. Разбива се с миксер до получаването на нееластично тесто, като на половината от разбиването се прибавят едро натрошените лешници.

Тестото се разделя на две с набрашнени ръце. Върху леко набрашнена повърхност всяка половина се разточва на правоъгълници с размери 25 на 5 см. Слагат се върху голяма тавичка, застлана с хартия за печене, като между двете парчета се оставят поне 7-8 см. Пекат се в предварително загрята до 150 градуса фурна за 35-40 минути или докато са почти стегнати при натиск. Изваждат се върху подложка за охлаждане и се оставят за 10 минути. Върху дъска за рязане се нарязват на парчета с дебелина 2 см. Подреждат се върху тавичката с отрязаната страна надолу. Пекат се 12 минути. Обръщат се върху другата отрязана страна и се пекат, докато станат хрупкави или още около 15 минути. Оставят се да се охладят.

Още по темата
Още по темата
Домашни бишкоти с орехи
Разбиваме с миксер маргарина (със стайна температура)и 120 г захар до побеляване. Добавяме 1 с.л. вода и пресятото брашно така, че да се получи твърда смес. В...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц