Шоколадов пай с лимони (стъпка по стъпка)

Шоколадов пай с лимони (стъпка по стъпка) Лакомник

Изкусителен, но лесен десерт от хрупкав блат, бадеми и нежен крем

Шоколадов пай с лимони (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

1 яйце

50 г захар

70 г масло

20 г какао

30 г бадеми

100-150 г брашно

За плънката:

4 яйца +1 жълтък

150 г захар

150 мл сметана

2 лимона

шоколад за поръсване

Начин на приготвянe

Стъпка 1

Пасирайте бадемите. Разбийте яйцата със захарта, прибавете маслото, бадемите, какаото, брашното и замесете тесто. Сложете го в намаслена тава, покрийте с фолио и оставете за 30 минути в хладилник. Извадете тестото, покрийте с хартия за печене, поръсете със суров боб или тежести за печене и печете 15-20 минути в загрята на 200 градуса фурна.

 

Стъпка 2

За плънката настържете лимоновата кора, изцедете сока, разбийте яйцата, жълтъка и захарта. Прибавете разбитата сметана, кората и лимоновия сок и разбъркайте. Залейте равномерно блата и запечете за още 40-45 минути при 180 градуса. Оставете да се охлади и украсете с настърган шоколад.

Още по темата
Още по темата
Портокалов пай
Нарежете на две маракуята и отделете сърцевините. Смесете ги с портокаловия сок в тиган да ври, докато се изпари на половина. Отстранете излишния сок и семките на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц