Шишчета с пилешко, лук и гъби

Шишчета с пилешко, лук и гъби Лакомник
Шишчета с пилешко, лук и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Людмила Христова, София
Лакомник Необходими продукти

около 800 г пилешки филенца (нарязани на хапки)
2-3 глави лук
200 г гъби (аз сложих печурки и кладница)
За маринатата:
1 ч.ч. бяло вино
по 3-4 с.л. зехтин и лимонов сок
подправки по ваш избор
смлян черен пипер
сушен босилек
сол
1 с.л. горчица (по желание)

Начин на приготвянe

Върху шишчетата редувате парче от пилешкото филе (филетата предварително са накиснати в марината от бялото вино, горчицата, зехтин и лимонов сок, сол, черен пипер и босилек) и различните зеленчуци – лук (на парчета) и гъби (само шапчиците). Шишчетата се пекат на скара. Заедно с тях могат да се сложат да се пекат люти чушлета, гъби, тиквички и патладжани (на филийки), чушки и др. зеленчуци.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц