Шведска ябълкова торта

Шведска ябълкова торта Лакомник

Пригответе си сладко изкушение без много пари и усилия

Шведска ябълкова торта
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500-600 г ябълки

80 г масло

1/2 ч.ч. захар

125 г бадеми

1 с.л. брашно

сокът и настърганата кора на 1/2 лимон

2 яйца

Начин на приготвянe

Ябълките се обелват, отстраняват се семките и се нарязват на тънки филийки. Кипва се малко вода с 1 с.л. захар. В получения сироп за няколко минути се задушават ябълковите резани. Маслото и останалата захар се разбиват на пяна прибавят се жълтъците, обелените, смлени бадеми, брашното, настърганата лимонова кора и лимонов сок. Белтъците се разбиват на сняг с малко захар и се добавят към сместа. Ябълковите резани се подреждат на дъното на огнеупорна тава, намазана с масло форма; а върху тях се излива сместа. Сладкишът се пече около 45 минути на слаб огън. Сервира се като десерт. Залива се със студен ванилов сос.

Още по темата
Още по темата
Студена ябълкова торта
Смесват се настърганите ябълки с натрошените бисквити, орехите. Добавя се маслото, кристалната захар, какаото и рома. Всичко това се омесва много добре, изсипва се в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц