Шарлота с шоколад

Шарлота с шоколад Лакомник

Майсторска рецепта за изумително вкусен десерт

Шарлота с шоколад
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г прясно мляко

6 яйца

300 г шоколад

120 г пудра захар

пакетче желатин на прах

200 мл сметана

пакет бишкоти

 

Начин на приготвянe

Сипваме прясното мляко в тенджера и го загряваме на среден огън. Слагаме яйцата в подходящ съд и ги разбиваме с 100 г пудра захар, докато побелеят. Доливаме затопленото мляко и отново разбъркваме. Получената смес връщаме в тенджерата и оставяме на среден огън. Разбъркваме 5 мин, докато се сгъсти, като внимаваме кремът да не заври. Сваляме крема от огъня и прибавяме към него начупеният на парчета шоколад. Разбъркваме, докато се разтопят, след което слагаме желатина, предварително разтопен в 2 с.л. студена вода. Оставяме да изстине. Разбиваме сметаната, прибавяме я към крема и разбъркваме. Подреждаме бишкотите в дълбока форма за шарлота, така че лицевата им страна да гледа нагоре. Изсипваме крема за шарлотата по средата на формата и прибираме в хладилника за 12 часа.Украсяваме по желание.

Още по темата
Още по темата
Шарлота с плодове
В съд слагаме филаделфията, пудрата захар, сметаната, ванилията и разбиваме добре. Взимаме форма за шарлота /форма която се отваря от страни/  Слагаме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц