Чушки “Царица”

Чушки “Царица” Лакомник
Чушки “Царица”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Дани Велчев
Лакомник Необходими продукти

около 10-12 чушки - печени
магданоз/копър, колкото пожелаете
сирене - около половин бучка (колкото пожелаете, може по-малко, може повечко)
сол на вкус

Начин на приготвянe

Чушките се панират в брашно и яйца, оставят се да изстинат хубаво. През това време режем магданоз/копър и ги смесваме в купа със сиренето. Вече като са изстинали чушките, в йенска тава се слагат ред чушки, ред сирене и така, докато не свърши сместа. Заливат се с 1 ч.ч. вода, 3 с.л. олио, черен пипер на вкус. Завиваме с фолио йенската тава и печем на умерена фурна. След като изстине, се изсипва в плато, просто захлупвате горната част да е отдолу на платото. Стърже се кашкавал, украсява се по желание с люти чушки и се сервира.

Ястието е невероятно вкусно!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц