Чийзкейк с маскарпоне и рикота

Чийзкейк с маскарпоне и рикота Лакомник

Лесен и изкусителен десерт, с който ще зарадвате семейството си

Чийзкейк с маскарпоне и рикота
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет бисквити

125 г масло

250 г маскарпоне

250 г рикота 

3 яйца

захар

1 ч.л. нишесте

1 ванилия

100 г конфитюр

Начин на приготвянe

Бисквитите се смилат и се омесват с мекото масло. Форма за печене се облицова с хартия за печене. Бисквитената смес се разпределя равномерно по дъното и стените й. Прибира се във фризера за половин час. През това време се приготвя пълнежа. Яйцата и захарта се разбиват с миксер около 5 минути. Към тях се прибавят рикотата и маскарпонето, нишестето и ванилията. 

Разбива се до получаване на гладка еднородна смес. Формата се изважда от фризера и в нея се изсипва пълнежа. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за около час. Готовият чийзкейк се намазва с конфитюр по желание.

 

Още по темата
Още по темата
Орехов чийзкейк
Въс форма за сладкиши се изсипват обикновените бисквити, орехите и овесените ядки, които преди това се смилат с блендер. Разтопява се маслото и се смесва с млякото. С...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц