Чесново хлебче с кашкавал

Чесново хлебче с кашкавал Лакомник

Апетитно допълнение към обяда или вечерята

Чесново хлебче с кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. топла вода

1 с.л. мед

1/2 пакетче мая

1 ч.л. сол

3 ч.ч. брашно

олио за намазване

300 г кашкавал

1/2 ч.ч. чесново масло

Начин на приготвянe

В купа с миксер, сложете водата, маята и меда. Разбъркайте всичко и го оставете на мира в продължение на 5-10 минути. След това се добавят солта и брашното. След като тестото започне да се отделя от стените на купата се оставя да почине 5 минути. Намажете купата и тестото с олио, покрийте цялото това нещо с кърпа или пластмасова обвивка и го оставете да втаса за около час или докато не удвои обема си. След това се разделя на 2 равни части. Оформете ги като франзели и ги усукайте. Покрийте ги с найлон и ги оставете за 30 мин. на топло да втасат пак. Загрейте фурната на 180 градуса и ги печете за около 20 мин. През това време се приготвя чесновото масло, като се разтопи и в него се слагат чесън на прах и подправки каквито желаете. Изваждат се хлебчетата от фурната и се намазват с маслото. Връщат се обратно и се пекат 5-7 мин. След това се изваждат изчаква се петнайсетина минути и се правят прорези в които се слага кашкавала. Запичат се за 5 мин. и се сервират топли.

Още по темата
Още по темата
Ароматно хлебче със зехтин и чесън
Замесете тестото, като към пресятото брашно добавите солта и го разбъркате. В средата направете кладенче. В купа сложете маята и захарта с част от водата и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц