Чеснов хляб със сирене

Чеснов хляб със сирене Лакомник

Рецепта за пухкав и ароматен домашен хляб

Чеснов хляб със сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г брашно тип 500

суха мая

1 ч. л. сол

300 мл топла вода

2 с. л. зехтин или олио

1 с. л. мед

2 ситно нарязани скилидки чесън

50 г масло

250 г сирене

мащерка

Начин на приготвянe

В голяма купа се пресяват брашното с маята и солта. Топлата вода се разбърква със зехтина и меда. Изсипва се при брашното. Омесва се тесто. Покрива се и се оставя за 30 минути. Втасалото тесто се разточва на правоъгълник или кръг. Прехвърля се в намаслена или застлана с хартия за печене форма. Отделно мекото краве масло се разбърква с чесъна. Приготвената смес се намазва върху хляба. Отгоре се поръсва с настърганото сирене и мащерката. Хлабът се пече в предварително загрята фурна за 30 минути.

Още по темата
Още по темата
Хляб с мед и розмарин
Брашното се пресява и се смесва със солта и розмарина. Медът и квасът се разтварят във водата. Изсипва се при брашното и се омесва тесто. Покрива се с кърпа и се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц