Черешов пай

Черешов пай Лакомник
Черешов пай
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
8
Автор
Николина Райкова, Нови Искър
Лакомник Необходими продукти

2 яйца
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
500 г череши (вишни) без костилки
1 ванилия
брашно
2 с.л. какао по желание

Начин на приготвянe

Черешите се поръсват с малко брашно, разбъркват се и се оставят. Яйцата, олиото, захарта и хладкото мляко се разбиват до побеляване. Прибавят се ванилията и брашното, колкото поеме за средно меко кексово тесто. По желание 1/3 от тестото може да се отдели и да се оцвети с 2 с.л. какао - след това могат да се редуват тъмна и светла част или тъмната да се разбърка леко в светлата.

В намаслена и набрашнена тавичка се изсипва сместа, отгоре се подреждат плодовете и се пече в предварително загрята фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц