Ципура на фурна със свежи подправки

Ципура на фурна със свежи подправки Лакомник

Вкусно, икономично и здравословно предложение

Ципура на фурна със свежи подправки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 ципури

1 лимон

розмарин

4-5 скилидки чесън

4 с.л. зехтин

черен пипер

сол

1 връзка магданоз

100 мл бяло вино

Начин на приготвянe

Рибата се почиства и измива. Посолява се отвън и отвътре. Слага се в тава предварително послана с хартия за печене. Правят се два напречни разреза на самата риба за да могат подправките да се просмучат в нея. Приготвя се смес от подправките: счуканият чесън, розмаринът, черният пипер, магданозът и сокът от половината лимон. Поръсваме рибата със зехтина, намазваме я със сместа от подправки отвън и отвътре, наливаме и виното. Нарязваме останалият половин лимон на резени и подреждаме върху и в рибата. Оставаме половин час да се напои. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем около 40 минути на 200С градуса и още 10 минути без фолиото с вентилатор за да получи рибата коричка. Поднесете с гарнитура по желание.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц