Царевичен хляб

Царевичен хляб Лакомник

Здравословна идея за хапване през целия ден

Царевичен хляб
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г царевично брашно

150 мл вода

1 с.л. захар

1,5 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сода

1/2 ч.л. сол

300 мл кисело мляко

1 яйце

40 г масло

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 230 градуса и загрейте чугунен тиган или тава. В никакъв случай да няма пластмасови или дървени елементи. Докато съда се загрява добре кипнете водата и сипете в нея 50 г брашно. В отделен съд смесете сухите продукти, останалото брашно, захар, сол, бакпулвер и сода. Прибавете горещата вода с брашното и разбъркайте добре докато се получи гъста каша. Докато бъркате прибавете разбитото кисело мляко, яйцето и разбъркайте до еднородна смес. През това време съда трябва добре да се е нагрял. Сложете маслото и оставете докато добре се разтопи. Внимателно прибавете тестото, разбъркайте добре и оставете да се запече за 20-25 минути. Важното е съда да бъде много горещ.

Хляба е готов когато образува златиста коричка. Ако не сте сигурни за вътрешността най-сигурния вариант е да го набодете с клечка, ако остане суха значи хляба е добре изпечен и във вътрешността. Може да сервирате с пресни билки, люта чушка или запържен бекон.

Още по темата
Още по темата
Сладък царевичен хляб с подправки
Смесете двата вида брашно и разбъркайте със солта и бакпулвера. Добавете сварената царевица на зърна. Разбийте млякото, яйцата, половината масло и медът. Добавете към...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц