Хрупкави кюфтенца от гъби на Маргарита Хранова

Хрупкави кюфтенца от гъби на Маргарита Хранова Лакомник
Хрупкави кюфтенца от гъби на Маргарита Хранова
Автор:Лакомник

Маргарита Хранова е перфекционист не само на сцената, но и в кухнята. Не случайно тя се слави като една от най-добрите кулинарки в естрадните среди. С Йорданка Христова и Кристина Димитрова дори често си разменяли рецепти.

Необходими продукти:

500 г култивирани гъби печурки

300 г картофи (3 средно големи картофа)

1 глава лук

4 яйца

2 филии хляб

200 г прясно мляко

1 връзка магданоз

универсална подправка

галета

олио за пържене

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода и ги обелваме. Накисваме хляба в прясното мляко. Измиваме гъбите и ги нарязваме на дребно. В малко мазнина ги запържваме, заедно със ситно нарязаната глава лук (докато се изпари водата и останат на мазнина). Дърпаме от огъня и към гъбите добавяме: настърганите на едро ренде картофи, добре изцедения от прясното мляко хляб, 4 жълтъка, ситно нарязания магданоз и универсалната подправка. Разбъркваме добре. От сместа оформяме кюфтенца (с големина на мандарина), овалваме в галета, след това потапяме в леко разбитите белтъци и отново в галета. Притискаме добре всяко кюфтенце, за да се получи стегната топка. Оставяме да починат за 10-тина минути (за да се стегнат). Пържим кюфтенцата до златисто.

Още по темата
Още по темата
Шеф Пеньо Иванов: Гответе на пара или на грил
Пеньо Иванов е един от най-известните родни готвачи. Готвил е на почти всички български звезди и често е канен на частни партита, за да приготвя невероятни ястия. Той...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц