Хрупкави картофи с коричка и пармезан

Хрупкави картофи с коричка и пармезан Лакомник

Вкусна идея за хрупкави картофки

Хрупкави картофи с коричка и пармезан
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг картофи

1/2 кубче пилешки бульон

2 с.л. зехтин

щипка сол

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. черен пипер

1 с.л. галета

чубрица

200 г пармезан

Начин на приготвянe

Картофите се почистват, измиват и режат с обелките. Преместват се в тенджера. Налива се вода два пръста под нивото на картофените колелца. Съдът се похлупва. Варят се на кротък огън, около час. След това се отцеждат добре от водата. Прехвърлят се в керамична тава и се поръсват се с половин кубче пилешки бульон и сухите подправки. Картофите се поливат с мазнина. Пекат се на умерена фурна до златисто. Стават хрупкави. Готовите картофки се поръсват с пармезан.

Още по темата
Още по темата
Пуешко с картофи
Зеленчуците се почистват и измиват. Зеленчуците се нарязват. Пуешките бутчета се слагат в тенджера. Наливат се 3 ч.ч. вода. Съдът се поставя на включен котлон....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц