Холи Бери е майсторка на суфлето

Холи Бери е майсторка на суфлето Лакомник

Черната перла на Холивуд е топ кулинарка

Холи Бери е майсторка на суфлето
Автор:Лакомник

Холи Бери е прочута в Холивуд колкото с актьорските си умения, толкова и с кулинарните. Чернокожата носителка на „Оскар” е хвалена от всичките си близки приятели и колеги, че е същинска магьосница в кухнята и според мнозина от тях именно така е спечелила любовта на настоящия си съпруг Оливие Мартинес. Французинът, свикнал с отбрана кухня, бил впечатлен от изисканите специалитети на Холи, в която не очаквал, че се крие топ кулинарка и отлична домакиня. Двамата вече са семейство и имат и малко момиченце, на което Бери също приготвя вкусотии у дома.

Самата актриса не обича да се хвали с кулинарните си постижения, но признава, че е майсторка на суфлето. Била впечатлена от вкуса му при свое посещение в Монако и след това си поставила за цел да се научи да го прави. Ето нейните рецепти.

 

Суфле със сирене

 

Продукти

2 с.л. масло

2 с.л. брашно

150 мл прясно мляко

150 г твърдо жълто сирене по избор

3 яйца

сол

черен пипер

Приготвяне

От брашното, маслото и млякото се прави сос бешамел, прибавя се настърганото сирене, подправя се със сол и черен пипер и се оставя да изстине. Разбитите на пяна жълтъци, а след тях и разбитите на сняг белтъци внимателно се прибавят към соса при постоянно, но леко бъркане. След това всичко се изсипва в намазана с масло форма за суфле и се пече 20-25 минути на водна баня в предварително загрята фурна.

 

Суфле с карфиол

 

Продукти

1 голяма глава карфиол

70 г масло

3 кифли

5 яйца

200 мл прясно мляко

50 г твърдо жълто сирене

Приготвяне

Карфиолът се сварява в подсолена вода до полуомекване. Кифлите се нарязват на филийки и се накисват в прясно мляко. Маслото се разбива заедно с жълтъците, прибавят се изстисканите кифли, настърганото сирене, нарязаният карфиол и сол. Сместа се разстила в обилно намазан с масло и наръсен с галета съд за суфле и отгоре внимателно се поставят разбитите на сняг белтъци. Пече се в умерена фурна 25-30 минути.

 

Суфле с броколи

 

Продукти

0,5 кг броколи

1 ч. ч. прясно мляко

2 яйца

100 г настъргано твърдо жълто сирене (кашкавал)

50 г масло

сол

черен пипер

галета

Приготвяне

Броколите леко се сваряват и се смачкват на пюре. След това се смесват с млякото, настъргания кашкавал и жълтъците на яйцата. Към сместа се прибавят белтъците, разбити с щипка сол и капка оцет, и всичко се изсипва във форма, намазана с масло и наръсена с галета. Отгоре се заглажда и се поръсва с парченца масло. Пече се в умерена фурна 20 минути.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц