Холандски карамелени бисквити

Холандски карамелени бисквити Лакомник

Неустоими карамелени бисквити, които се топят в устата

Холандски карамелени бисквити
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г брашно
250 г масло
150 г захар
2 пакетчета суха мая
100 мл прясно мляко
1 яйце
1 1/2 ч.ч. мед
200 г кафява захар
50 г масло
1 ч.л. канела

Начин на приготвянe

В голяма купа смесете брашното, разтопеното 250 г масло, сухата мая, захарта, млякото и яйцето. Когато тестото стане гъсто за бъркане, прехвърлете го върху работния плот и месете с ръце за няколко минути. Оставете го да втасва около 45 минути. През това време пригответе крема. Загрейте меда, кафявата захар, останалата част от маслото и канелата. Загрявайте сместа бавно, на умерена температура. Когато всички съставки се хомогенизират, махнете тенджерата от котлона. Включете уреда за гофрети да се загрее добре. Ако не разполагате с гофретник може да ползвате форми за бисквити. Премесете тестото, разделете на по-малки топки (в зависимост от размера на гофретника или формичките) и изпечете тънки вафлички - трябва да добият фин кафеникав цвят. След това с помощта на шпатула ги извадете разрежете по дължина, докато са все още топли. Намажете ги с приготвения крем и ги оставете да се охладят.

 

 

Още по темата
Още по темата
Японски бисквити
В купа разбиваме брашното, захарта, солта и susama. Добавяме студеното масло и жълтъците и разбиваме докато удвои обема си. Разделяме тестото на две и го...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц