Хляб от 3 вида брашно „Закуска”

Хляб от 3 вида брашно „Закуска” Лакомник

Апетитна идея за домашна вкусотия с наденица, чушки и яйца

Хляб от 3 вида брашно „Закуска”
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

1 чаена чаша ръжено брашно

4-41/2 чаени чаши бяла брашно

2 чаши царевично брашно

2 1/4 ч.л. мая

2 чаши мляко

1/2 чаша готварска сметана

3 с.л. захар

1 ч.л. сол

2 яйца

1/2 чаша печени зелени люти чушки, наситнени

1/2 чаша ситно нарязан магданоз

За пълнежа:

3/4 чаша нарязана на кубчета наденица

3 яйца

1/4 чаша готварска сметана

Начин на приготвянe

Смесете млякото, сметаната и солта в тиган, загрят на умерен огън. Свалете, леко охладете, сложете маята и добавете при постоянно бъркане царевичното брашно до получаване на гладка смес. Добавете яйцата, чушките и магданоза и разбъркайте много добре. После постепенно добавяйте и другите брашна, като бъркате, за да не се получат бучки. Омесете добре с ръце до гладка смес и оставете да втаса, докато набъбне двойно.

Смесете добре и разбийте продуктите за пълнежа. Вземете половината от тестото и го разстелете  намаслена форма за хляб и вашия съд. Леко разстелете по стените и в тестото изсипете половината от пълнежа. Покрийте с другата част от тестото и отгоре изсипете останалата смес. Печете в загрята на 180 градуса фурна около 35-40 минути.

Още по темата
Още по темата
Хляб от зеленчуци със сирене
Бланширайте и прецедете граха. Брашното смесете с бакпулвера. Яйцата разбийте и добавете млякото, вегетата, брашното, зехтинът, нарязаните орехи и натрошеното сирене....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц