Фритата с тиква и спанак

Фритата с тиква и спанак Лакомник
Фритата с тиква и спанак
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 с.л. зехтин

1 глава червен лук

200 г тиква

2 скилидки чесън

лют пипер на вкус

200 г спанак

6 яйца

100 г сирене

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 180 градуса. Загрейте зехтина и запържете ситно нарязания лук до омекване, добавете едро нарязания чесън и подправете със сол и лют пипер, гответе още минута. Прибавете едро нарязаната тиква и гответе до омекване. Добавете едро нарязания спанак за минута, отнемете от огъня и извадете чесъна. Сипете продуктите в намаслена тава, чукнете яйцата, разбъркайте добре, поръсете със сирене и запечете за 15-20 минути до готовност.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц