Френски питки

Френски питки Лакомник

Пухкава домашна вкусотия за всеки ден

Френски питки
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 ч.ч. брашно

3 с.л. масло

1 с.л. захар

1 1/2 ч.ч. топла вода

1 с.л. суха мая

1 ч.л. сол

Начин на приготвянe

Смесват се водата, захарта и маята. Втасва 10 минути. Когато маята втаса, към нея се добавя маслото, 2 чаши брашно и солта. Разбъркват се. Постепенно се добавя останалото брашно и се меси до гладко и еластично тесто. Оформя се като топка, намазва се с масло, покрива се с фолио или кърпа и оставя да втаса за час. Втасалото тесто поставяте върху леко набрашнена повърхност и разделяте на няколко части, от които оформяте топки. Поставете ги върху намазнена или покрита с хартия за печене тава. Покрийте ги и оставете да втасат 40 минути. Загрейте фурната до 200 С. Пекат се 10-15 минути до златисто.

Още по темата
Още по темата
Ванилови питки
Захарта се стрива с яйцата, прибавя се размекнатото масло и отново се стрива. Налива се млякото с разтворените в него мая и сол. Прибавят се канелата,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц