Филе от лаврак с бяло вино на Марияна Попова

Филе от лаврак с бяло вино на Марияна Попова Лакомник
Филе от лаврак с бяло вино на Марияна Попова
Автор:Лакомник

Певицата Марияна Попова не крие, че в нейния дом истинският кулинар е мъжът й Ханес. Като истински италианец той приготвя умело както паста, така и различни морски дарове. Марияна се учи от него, а една от любимите й рецепти е филе от лаврак с бяло вино.

 

Филе от лаврак с бяло вино

Необходими продукти:

1 кг филе от лаврак

200 г масло

1 глава лук

3-4 моркова

стрък керевиз

сол

черен пипер

200 г бяло вино

50 г брашно

300 г картофи

300 г гъби печурки

магданоз

Начин на приготвяне:

Филетата се нарязват. Тенджерата се намазва с масло. В нея се слагат нарязаният лук, морковите, нарязани на кръгчета и керевизът на филийки. Филетата, посолени и поръсени с черен пипер, се нареждат върху зеленчука, заливат се с бяло вино и 1 ч.ч. вода, захлупват се с капак и се поставят във фурната да се варят на слаб огън около 20 минути. Приготвя се сос бешамел. Филетата, наредени на чинията, се поливат с приготвения сос и се гарнират с изпържени дребни пресни картофи, сварени и глазирани с масло, с моркови на колелца и с пресни гъби на филийки. Отгоре се поръсва ситно нарязан магданоз. Сервира се топло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц