Фарфале с бекон и гъби

Фарфале с бекон и гъби Лакомник

Бързо изкушение с паста за вечеря

Фарфале с бекон и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет паста Фарфале

200 г бекон

200 г гъби 

300 мл течна сметана

3-4 скилидки чесън

черен пипер

пармезан

сол

масло


Начин на приготвянe

Пастата се сварява до готовност според указанията на опаковката. Междувременно в голям тиган се разтопява 1 с. л. краве масло. Прибавя се беконът и се запържва до златист цвят. Добавят се гъбите и чесънът. Всичко се запържва за около 5 минути. Поръсва се с черен пипер и се сипва сметаната. Сосът за се готви 5 минути на тих огън. Добавя се настъргания пармезан и сосът се загрява, докато се разтопи сиренето. В тенджерата се разбъркват отцедената паста и сосът от тигана.

Още по темата
Още по темата
Паста с авокадо и рукола
Сложете пастата да се вари според указанията на опаковката, после веднага я прецедете и охладете. Запечете бекона на сух тиган от двете страни, после нарежете на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц