Фалафел с нахут и булгур

Фалафел с нахут и булгур Лакомник
Фалафел с нахут и булгур
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г нахут

1 глава лук

50 г булгур

сол на вкус

30 г кориандър

3 скилидки чесън

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. черен пипер

3 г бакпулвер

100 г брашно

Начин на приготвянe

Накиснете нахута във вода за нощ и го пасирайте с лука и 100 мл вода. Пасирайте и подправете на вкус. Прибавете булгура, ситно нарязания кориандър и чесън и разбъркайте добре. Добавете останалите подправки и бакпулвера, малко брашно и разбъркайте добре, за да се получи тесто от което да оформите топчета. Оваляйте всяко топче в брашното и ги изпържете във фритюрник до готовност. Извадете върху салфетка и сервирайте. 

Още по темата
Още по темата
Постни сарми в лозов лист
Загрейте олиото на средно силен огън и добавете ситно нарязания лук, гъбите и гответе докато течността се изпари. Добавете ориза и 1 ч.ч. гореща вода. След като оризът...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц