Тутманик (стъпка по стъпка)

Тутманик (стъпка по стъпка) Лакомник
Тутманик (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 яйца
0,5 л хладка вода
1 с.л. захар
3 с.л. олио
1 пак. краве масло - 125 г
1 кубче мая - около 40 г
около или малко над 1 кг брашно
За плънката:
200 г сирене

Начин на приготвянe

От посочените продукти (като отделяме 1 жълтък за намaзване отгоре) замесваме еластично тесто.

Оставяме го да втаса около 1 час. Втасалото тесто разделяме на 3 части, като всяка разточваме на кора с дебелина около 0,5 см.

Всяка кора намазваме с разтопеното масло и ги поставяме една върху друга, като помежду им слагаме натрошеното сирене.

Така слепените разточени кори навиваме на руло, което режем на триъгълници и нареждаме в намазнена тава легнали. Оставяме тутманикът да втаса около 1 час и преди да го сложим да се пече, го намазваме с отделения жълтък. Пече се в предварително загрята фурна на 180°С около 40 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц