Тутманик с маслини и сиренце

Тутманик с маслини и сиренце Лакомник

Пухкава идея за закуска

Тутманик с маслини и сиренце
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг брашно

500 мл лимонада

42 г мая

2 яйца

1 с.л. сол

1 ч.л. захар

200 г натрошено сирене

100 г нарязани на ситно маслини

1 с.л. олио

Начин на приготвянe

Яйцата се разбиват с половината лимонада. Маята се разтваря в другата половина, след което се прибавя към яйцата. Добавят се солта, захарта, олиото, натрошеното сирене и маслините. Разбърква се, след което се добавя и брашното, като се бърка с дървена лъжица до получаването на гъсто тесто. Подходяща тава се намазнява и набрашнява, тестото се разстила и се оставя да втаса. След втасването се пече в предварително загрята фурна до златисто-кафеникав цвят.

Още по темата
Още по темата
Тутманик по манастирски
Брашното се пресява три пъти, след което леко се затопля. В направената в него ямичка се слагат последователно натрошената и размита с хладка вода мая, яйцето, солта,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц