Турска мусака

Турска мусака Лакомник

Интересен и апетитен вариант на любимата рецепта

Турска мусака
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г кайма

1 глава лук

2 моркова

1 консерва грах

1 консерва сладка царевица

200 г кашкавал

7-8 картофа

3-4 с.л. масло

1 к.ч. прясно мляко

сол

черен пипер

магданоз

олио

Начин на приготвянe

Ситно нарязаният лук се задушава в олиото, прибавя се каймата и се пържи, докато стане на трохи. Морковите, нарязани на кубчета, се прибавят към каймата и се подправят със сол, черен пипер и магданоз. Сместа се изсипва в тавичка и се прибавят изцедените консерви от грах и царевица. Разбърква се добре и се покрива с картофено пюре. То се приготвя по следния начин: обелените и нарязани на кубчета картофи се сваряват в подсолена вода. Пасират се и се прибавя прясното мляко, масло и черен пипер. Върху пюрето се настъргва кашкавал и ястието се пече в умерена фурна.

Още по темата
Още по темата
Телешка мусака с патладжани
Нарязаният на дребно лук се пържи, прибавя се смляното месо и се пържи отново. Слагат се сол, черен пипер, дребно нарязан магданоз. Полученото се поставя в тава. Върху...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц