Торта с кроасани и крем

Торта с кроасани и крем Лакомник
Торта с кроасани и крем
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Петя Славчева, Кюстендил
Лакомник Необходими продукти

1 готов блат, може и пандишпанов
2 кроасана
150 г сух крем
1 л прясно мляко
150 г захар
50 г разтопено масло
20 г желатин
За глазурата:
200 г сладко по избор (моят беше от череши)
100 мл сок от компот
10 г желатин

Начин на приготвянe

Блатът се слага във форма с подвижно дъно. Млякото се сварява със захарта и се добавя кремът, разтворен с малко вода. Прибавя се разтопеното масло и отново се бърка. Добавят се двете пакетчета желатин, предварително разтворен на водна баня и кремът продължава да се бърка. Кроасаните се нарязват на парчета и се слагат върху блата. Готовият крем се изсипва внимателно върху кроасаните и се оставя в хладилник да се стегне за 3-4 часа. 

Глазурата се приготвя, като сладкото и сокът от компот се разредят. Прибавя се предварително разтвореният на водна баня желатин. Глазурата се изсипва върху крема и се оставя за цяла нощ в хладилника, за да се стегне хубаво.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц