Топ 5 на мадридските вкуснотии

Топ 5 на мадридските вкуснотии Лакомник
Топ 5 на мадридските вкуснотии
Автор:Лакомник

Ако обичате вкуса на традиционната испанска кухня, този кулинарен клас ще зарадва небцето и душата ви. Предлагаме ви да опитате едни от най-вкусните рецепти, които се приготвят в столицата на Испания Мадрид, за да усетите духа на тази европейска страна.

 

Супа

Необходими продукти:

120 г франзела

5 скилидки чесън

сол

зехтин

750 мл вода

4 яйца

див лук  

бахар  

Начин на приготвянеФранзелата се начупва на малки парчета. Чесънът се мачка заедно със солта и се слага в дълбока тенджера, заедно с малко зехтин. Вътре запържваме добре крутоните. Когато станат готови, се поръсват с черен пипер. Долейте хладка вода и оставете да ври на слаб огън за 3 минути. След това се застройва с яйцето. Добавя се и бульонът. Когато се сервира супата, всяка купичка се поръсва с див лук.

 

Пиле

Необходими продукти:

1 пиле

200 г гъби

50 г лук

40 г масло

150 г картофи

червени чушки

125 мл бяло вино  

Начин на приготвяне: Пилето се изчиства добре и се намазва отвън и отвътре със сол и черен пипер. През това време загряваме маслото. В него запържваме ситно нарязаните лук и гъби. Доливаме вода и оставяме да се задуши. Когато се сгъсти, напълваме пилето с тази смес. След това зашиваме пилето. Пържим го внимателно от всички страни. След това се подрежда в тавичка. Налива се и малко вода. Слагаме да се пече в предварително загрята фурна. През това време нарязваме на картофите на шайби, а чушките на ситно. Ако желаете, можете да добавите и нарязаните на дребно воденичка, сърце и дроб. Пилето трябва често да се полива със соса. Малко преди края на готвенето залейте с виното и оставете отново да се задуши. Сосът от чушките се поръсва със сол и черен пипер. При сервирането се слага малко от пилето и се залива със соса.

 

Свинско

Необходими продукти:

4 свински ребра

40 мл зехтин

магданоз

2 скилидки чесън

1 дафинов лист

1 люта чушка

майорана

черен пипер

сол

Начин на приготвяне: Всички продукти се нарязват на ситно и се поръсват с подпраките. Ребрата се начукват и се намазват със сместа. Оставят се да престоят за поне няколко часа. След това се слагат в тава за печене. Пекат се докато омекнат. Трябва често да се заливат със соса, който се смесва с малко гореща вода.

 

Рибен пудинг

Необходими продукти:

750 г риба

2 с.л. масло

400 г домати

3 яйца

сол

черен пипер

галета

30 г маргарин

200 г майонеза

Начин на приготвяне: Рибата се изчиства добре и се задушава леко, за да се обекости после по-лесно. След като отстраним костите, накъсваме рибата на дребно. Попарваме доматите и ги обелваме. Задушаваме ги в олиото. След това при тях добавяме рибата, разбиваме яйцата и слагаме и тях. Поръсваме със сол и черен пипер. Взимаме форма за кекс. Посипваме я с галета и изливаме сместа вътре. Варим около час на водна баня. Поднесете го топъл и с гарнитура. 

 

Косидо

Необходими продукти:

60 г шунка

1 пилешко бутче

500 г говеждо месо

150 г колбас

250 г нахут

1 лук

праз

сол

черен пипер

2 картофа

1 морков

2 скилидки чесън

Начин на приготвяне: Нахутът се накисва предварително поне за една нощ. Месните продукти се нарязват на кубчета и се слагат да се варят заедно. Когато започне да кипи, отстраняваме пяната. Оставяме да ври. След като месото стане готово, оставяме бульона да се охлади за поне 12 часа. Отстраняваме мазнината от него и слагаме тенджерата на котлона. Когато бульонът се стопли, прехвърляме вътре нахута. Тогава нарязваме и добавяме морковите, лука, картофите, праза и чесъна. Поръсваме със солта и черния пипер. Оставяме да ври на бавен огън за няколко часа. Едва тогава добавяме месото. 

Още по темата
Още по темата
Топспециалитетите на Испания
Испания е кръстопът между много култури. Подобно на нашата страна и там всичко е пропито с история и наследство от много народи. Най-лесно това се усеща в кухнята на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц