Тимбалчета с белен боб

Тимбалчета с белен боб Лакомник
Тимбалчета с белен боб
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
2
Автор
Гергана Ламбрева, Пазарджик
Лакомник Необходими продукти

150 г сварен белен боб

4 печени червени чушки

1 яйце

1 с.л рендосан краве кашкавал

1 ч.л. масло с чубрица

За украса:

2 маслини

майонезен сос

магданоз

Начин на приготвянe

Намазваме стените и дъното на 2 купички за крем карамел с маслото. Разрязваме чушките на по 4 части и с тях облепваме стените на купичките, като оставяме по-широките краища да висят надолу. В купа смесваме боба с разбитото яйце и кашкавала. Получената смес разпределяме и в 2-те купички. Загръщаме краищата на чушките, за да затворим плънката. Печем в загрята фурна 10-15 минути. Още топли, ги обръщаме върху чиния. Украсяваме с маслините, майонезения сос и магданоза.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц