Тилапия на грил с прасковен сос

Тилапия на грил с прасковен сос Лакомник
Тилапия на грил с прасковен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За прасковения сос:

3/4 ч.ч. кетчуп

3 с.л. горчица

1/2 ч.ч. зехтин

1/2 ч.ч. ябълков оцет

щипка чеснова сол

3 с.л. сос „Уорчестър”

2 ч.л. червен пипер

1/4 ч.ч. лимонов сок

1 ч.л. черен пипер

3 с.л. кафява захар

3/4 ч.ч. вода

1/2 ч.ч. лук, наситнен

2 ч.ч. праскови (може от консерва)

За рибата:

около 250 г филе тилапия

подправка за риба

сокът на 1 лимон

Начин на приготвянe

Смесете всички съставки за соса без прасковите в тиган и оставете да къкри на средно силен огън около 20 минути.

Пюрирайте прасковите и ги прибавете към готовия сос, като разбъркате добре.

Пригответе скарата. Подправете тилапията и печете по около 4 минути и от двете страни. Почти в края на печенето, намажете рибата със соса.

При сервиране полейте рибата с още сос.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц