Тиквен чийзкейк

Тиквен чийзкейк Лакомник

Невероятно лесен, ефектен и много вкусен есенен десерт без печене

Тиквен чийзкейк
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

190 г обикновени бисквити

100 г масло

3 с.л. мед

150 г пълномаслена извара

400 г заквасена сметана

20 г желатин

300 г тиква

1 ванилия

Начин на приготвянe

Бисквитите се натрошават на трохи с помощта на блендера. В купа се смесват с разтопеното масло и меда. Бисквитената смес се оформя като основа на тортата (в тортена форма със свалящи се стени) като хубаво се притиска, за да се получи блат. Тиквата се нарязва на парчета и се сварява на пара, след което се пюрира, добавя се един от двата набъбнали и стопени желатина, подправя се с ванилия. Белият крем се прави като се разбива хубаво изварата със захар на вкус и заквасената сметана, докато се получи гладка смес. Към крема се добавя вторият желатин. В охладената форма с бисквитена основа се изсипва първо белият крем, а върху него тиквената смес. С въртеливи леки движения с лъжица се правят леки вълни в тортата за да се постигнат красиви шарки от смесването на двата крема. Чийзкейкът се оставя поне 2-3 часа в хладилник, за да стегне хубаво желатинът.

Още по темата
Още по темата
Чийзкейк с горски плодове
Бисквитите се натрошават на дребно и се смесват с мекото масло до получаване на трохи. Изсипват се в във форма с падащо дъно и се притискат добре. Оставят се във...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц