Терин от миди

Терин от миди Лакомник
Терин от миди
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг морски миди

200 мл сметана

8 яйца

2 скилидки чесън

3 глави лук

сол на вкус

черен пипер на вкус

2 с.л. зехтин

Начин на приготвянe

Отделете червеното месо на мидите от бялото. Пасирайте бялото месо. Прибавете 4 яйца и 100 мл сметана. Подправете със сол и черен пипер.

Направете същото и с червеното. Загрейте фурната до 160 градуса. Загрейте зехтина и запържете лука и чесъна и ги прибавете към пасираното бяло месо. Сложете половината от сместа с бялото месо в тавата на равен пласт, а върху нея тази с червеното месо и останалата с бялото. Покрийте с фолио и сложете тавата във фурната, като отдолу поставите още една с вода. Когато водата кипне намалете температурата на 120 градуса и печете за час и половина.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц