Телешко с яйчен сос

Телешко с яйчен сос Лакомник

Лесен и страшно апетитен специалитет

Телешко с яйчен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешко месо

2 моркова

1 глава лук

1 ч.л. сол

4- 5 зърна бахар

За соса:

3 жълтъка

1/2 лимон

3 с.л. брашно

1/2 ч.ч. краве масло

Начин на приготвянe

Месото се измива и нарязва. Слага се в тенджера. Налива се вода, колкото да покрие мръвките. Съдът се похлупва и слага на включен котлон.  Месото се вари на кротък огън до готовност. Морковите се почистват и нарязват. Луковата глава се бели, измива и срязва на 4. След час варене на месото, съдът се отхлупва и се добавят моркови, лук и 4- 5 зърна бахар. Сварените мръвки се подреждат в овално плато. По края се аранжират морковените кръгчета. В единия край се слагат четвъртинките лук. В тиган се поставя 1/2ч.ч. краве масло. Жълтъците се разбиват с брашното и сок от половин лимон. Трябва да се получи гладка каша. Добавя се към разтопеното масло. Бърка се непрекъснато до сгъстяване. Жълтъченият сос се приготвя на слаб огън. В порция се поднася парче телешко месо. Добавя се парче лук и морковени кръгчета. Порцията се полива с жълтъчен сос.

Още по темата
Още по темата
Телешко жиго
Месото се шпикова с парченца сланина, моркови и целина. Натрива се с черен пипер и се пържи в олиото. Щом се зачерви отвсякъде, осолява се и се прибавят ситно нарязани...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц